Wybrać opcję Powiadomienia, aby otrzymywać informacje o zmianie położenia tej osoby lub powiadamiać innych o zmianie Twojego położenia. Udostępnianie swojego położenie w aplikacji Wiadomości Otwórz aplikację Wiadomości na telefonie iPhone i wybierz wiadomość. Stuknij w kartę Dla Ciebie, a następnie stuknij w zbiór zdjęć w sekcji Sugestie udostępniania. Możesz wybrać osoby, którym chcesz udostępnić zdjęcia, a także dodać inne. Gdy funkcja Zdjęcia iCloud jest włączona, możliwe jest jednoczesne udostępnienie wielu zdjęć w pełnej rozdzielczości przy użyciu jednego łącza iCloud.

Jak usunąć opcję udostępniania z menu kontekstowego w systemie Windows 10 Opublikowany dnia by maciek Udostępnij teraz w social media: Jakiś czas temu poruszyliśmy kwestię udostępniania kontekstowego w systemie Windows Dzięki udostępnianiu kontekstowemu możesz udostępniać pliki bezpośrednio z menu kontekstowego za pośrednictwem aplikacji, które je obsługują.

Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby. Wybierz opcję Wysyłaj moje położenie lub Udostępniaj położenie. Wprowadź imię i nazwisko lub numer telefonu osoby, której chcesz udostępniać położenie.

Opcje udostepnia i opcje dla opcji

Wybierz opcję Wyślij. Wybierz jedną z opcji udostępniania położenia: Przez godzinę, Do końca dnia lub Udostępniaj stale.

Usuń udział z menu kontekstowego

Wybierz opcję OK. Kiedy udostępnisz komuś swoje położenie, osoba ta będzie mieć opcję udostępnienia Ci w odpowiedzi swojego położenia. Nadawanie nazwy miejscu Jeśli chcesz, możesz nazwać często odwiedzane miejsca: Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Ja.

Możesz także wybrać opcję Dodaj własną etykietę, aby utworzyć własną nazwę miejsca. Wprowadź nazwę i wybierz opcję Gotowe.

Udostępnianie zdjęć i wideo na iPhonie Zdjęcia i wideo z aplikacji Zdjęcia możesz udostępniać w aplikacjach Mail i Wiadomości oraz innych.

Zmiana urządzenia używanego do udostępniania Aby zmienić urządzenie, z którego udostępniasz swoje położenie, otwórz aplikację Lokalizator na tym urządzeniu.

Wybierz kartę Ja, a następnie wybierz opcję To [urządzenie] określa moje położenie. Udostępnianie szacowanego czasu przybycia do celu Dowiedz się, jak udostępnić innym osobom szacowany czas przybycia do celu w aplikacji Mapy. Obserwowanie udostępnionego położenia Kiedy ktoś udostępni Ci swoje położenie lub gdy poprosisz tę osobę o udostępnienie położenia, a ona się zgodzi, możesz obserwować położenie tej osoby.

Czy te informacje były pomocne?

Wysyłanie prośby o obserwowanie położenia innej osoby Aby zacząć obserwować inną osobę, musisz najpierw udostępnić jej swoje położenie. Następnie wykonaj poniższe czynności: Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby.

Opcje udostepnia i opcje dla opcji

Wybierz osobę, której udostępniasz położenie. Przewiń w dół i wybierz opcję Poproś o śledzenie położenia, a następnie wybierz opcję OK. Odpowiadanie na prośbę o udostępnienie położenia Kiedy ktoś udostępni Ci swoje położenie, możesz w odpowiedzi udostępnić tej osobie swoje położenie: Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby.

Wybierz opcję Udostępnij poniżej imienia i nazwiska osoby, która wysłała Ci swoje położenie, aby umożliwić jej obserwowanie Twojego położenia. Jeśli nie chcesz udostępniać swojego położenia tej osobie, wybierz opcję Anuluj.

Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby. Wybierz opcję Wysyłaj moje położenie lub Udostępniaj położenie. Wprowadź imię i nazwisko lub numer telefonu osoby, której chcesz udostępniać położenie.

Udostępnianie powiadomień opartych na położeniu Począwszy od systemów iOS 14 i macOS Big Sur możesz skonfigurować cykliczne powiadomienia oparte na położeniu. Otrzymasz powiadomienie, gdy dana osoba przybędzie do określonego miejsca lub je opuści, albo nie będzie przebywać w danym miejscu w określonym przedziale czasowym.

Obserwowanie udostępnionego położenia

Otrzymywanie powiadomień, gdy znajomy przybędzie do określonego miejsca, opuści je lub w nim nie przebywa Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby. Wybierz osobę, której Przy ocenie wariantow binarnych udostępnić powiadomienia.

Opcje udostepnia i opcje dla opcji

Przewiń w dół i w obszarze Powiadomienia stuknij opcję Dodaj. Stuknij opcję Powiadom znajomego, aby znajomy otrzymywał powiadomienia dotyczące zmian Twojego położenia. W obszarze Kiedy wybierz opcję Przybywa na miejsce, Opuszcza miejsce albo Nie znajduje się na miejscu.

Opcje udostepnia i opcje dla opcji

Jeśli udostępniasz zmiany swojego położenia, wybierz opcję Wracam lub Wychodzę. Stuknij w obszarze Położenie, aby wybrać swoje bieżące położenie, lub stuknij opcję Nowe położenie, aby wybrać inne położenie. W obszarze Częstotliwość wybierz opcję Tylko raz lub Za każdym razem.

Lokalizowanie znajomego Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby.

Usuń funkcję udostępniania bezpośredniego z dowolnego smartfona

W sekcji Osoby wybierz imię i nazwisko znajomego, który udostępnia Ci swoje położenie. Wybierz opcję Opcje udostepnia i opcje dla opcji, aby otworzyć aplikację Mapy, a następnie wykonuj wskazówki dojazdu, aby dotrzeć do miejsca, w którym znajduje się znajomy.

  • Strategie handlowe Ray Dalio
  • O Que Quer dla wiekszych opcji na akcje
  • Black King Trading System
  • Handel wskaznikow technicznych
  • [Poradnik] Usuń opcję udostępniania bezpośredniego z systemu - adwert.pl
  • Transakcje opcji CSG SUR
  • Jak usunąć opcję udostępniania z menu kontekstowego w systemie Windows 10
  • Udostępnianie plików przez sieć w systemie Windows 10

Jeżeli poniżej imienia i nazwiska znajomego jest widoczne Twoje położenie, nie obserwujesz tej osoby. Gdy wyświetlany jest komunikat Nie znaleziono położenia, nie można zlokalizować tej osoby. Dodatkowe możliwości Otwórz aplikację Lokalizator, wybierz kartę Osoby, a następnie wybierz imię i nazwisko osoby.

Wybór opcji udostępniania w sieci dla funkcji Optymalizacja dostarczania

Możesz: Wyświetlić wizytówkę tej osoby. Wybrać opcję Trasa, aby nawigować do położenia tej osoby w aplikacji Mapy.

Wybrać opcję Powiadomienia, aby otrzymywać informacje o zmianie położenia tej osoby lub powiadamiać innych o zmianie Twojego położenia. Dodać osobę do listy ulubionych lub usunąć ją.

Członków Chmury rodzinnej nie można usuwać z listy ulubionych. Wybrać opcję Edycja nazwy miejsca, aby dodać etykietę do położenia osoby.

Zobacz wpisy

Kończenie udostępniania położenia Aby przestać udostępniać swoje położenie wszystkim obserwującym osobom, wykonaj następujące kroki. Możesz również przestać udostępniać położenie wybranej osobie lub wyłączyć opcję Zezwalaj na prośby. Otwórz aplikację Lokalizator.

Opcje udostepnia i opcje dla opcji

Wyłącz opcję Wysyłaj moje położenie. Kończenie udostępniania położenia wybranej osobie Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby.

Konfigurowanie opcji udostępniania i widoczności kalendarzy

Wybierz osobę, której chcesz przestać udostępniać swoje położenie. Przewiń w dół i wybierz opcję Nie udostępniaj położenia. Wyłączanie opcji Zezwalaj na prośby Otwórz aplikację Lokalizator.

Opcje udostepnia i opcje dla opcji

Wyłącz opcję Zezwalaj na prośby. Udostępnianie swojego położenie w aplikacji Wiadomości Otwórz aplikację Wiadomości na telefonie iPhone i wybierz wiadomość.

Określanie, które treści mogą być udostępniane przez użytkowników

Wybierz imię i nazwisko osoby Opcje udostepnia i opcje dla opcji górnej części rozmowy. Wybierz ikonę informacji. Wybierz opcję Wyślij moje położenie. Odbiorca zobaczy Twoje położenie na mapie. Możesz też wybrać opcję Wysyłaj moje położenie, a następnie wybrać, jak długo chcesz udostępniać swoje położenie.